Actueel

 

Ik exposeer deze zomer van 23 juni t/m 11 september in Museum Joure, Museumstraat 2, 8501 CD Joure.

De openingstijden zijn zondag en maandag van 13.00 -17.00 uur en dinsdag t/m zaterdag van 10.00 -17.00 uur.

 

Afgelopen week hebben we in het Museum Joure een Zomer-expositie ingericht. We zijn bijzonder blij dat het Museum Joure ons deze mogelijkheid heeft aangeboden.

Een extra expositie, op een prachtige plek en met twee bijzondere kunstenaars: Nantsje Vonk-Rienstra, beeldend kunstenaar met haar zeefdrukken en Harm Bron, edelsmid. Van harte aanbevolen! (vrije toegang met Museumjaarkaart)

Van 23 juni t/m 11 september 2022 organiseert Stichting Keunst en Keur in de expositieruimte van het Museum Joure een zomer-expositie. 

Twee kunstenaars uit geheel verschillende disciplines maar met dezelfde bron van inspiratie: hun liefde voor de natuur en het landschap.

Nantsje Vonk-Rienstra (Vught) is beeldend kunstenaar, de techniek van het zeefdrukken is haar uitingsvorm. Haar fotografische beelden zijn het uitgangspunt. Het werk op papier bestaat uit kleine oplages. De werken op linnen zijn unica. Op haar website www.enerveer.nl zijn diverse toepassingen van zeefdruk te ontdekken: o.a. op linnen, doek, glas en hout. Unica in gemengde techniek (bijvoorbeeld schilderwerk en zeefdruk).

Harm Bron (Heerenveen, www.atelierdebron.com), is edelsmid. Harm zoekt ook zijn inspiratie in de natuur. Natuer is Foarm yn Beweging. Natuur, vormen, klanken, kleuren, een eindeloze bron van inspiratie. Hij voelt zich rijk en dankbaar dat hij deze gevoelens en emoties kan vangen in een sieraad en tot leven mag laten komen in een combinatie van goud, zilver, schitterende edelstenen en diverse andere spannende materialen. 

Tijdens deze expositie zijn ook enkele hoeden te zien van de bekende hoedenmaakster Hillegonda Hoogvliet. Harm Bron heeft tijdens een samenwerkingsproject met de hoedenmaakster en het Gilde van Friese goud en zilversmeden op een aantal hoeden bijzondere objecten gemaakt. Een unieke expositie van vakmensen!